Logo
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 02:43:27 pm
Aktualności: Prosimy nie używać COMBOFIX samemu bezpodstawnie !!!  Zapraszamy na Portal Bezpieczni w Sieci !

Strony: 1 [2]   Do dołu
Proszę o sprawdzenie logów i poradę jak wyłączyć QUOTE  (Przeczytany 747 razy)
Newbie
*

C> 19,7GB;  D>19.6GB;  E>17.1GB; F>16.8GB

-------------------------

Newbie
*

Podgląd zdarzeń Wpisy

0strzeżenia  Źródło - WinMgmt
Apliikacja
Uruchomiono usługę MS DTC z następującymi ustawieniami:

Konfiguracja zabezpieczeń (WYŁĄCZONE = 0 oraz WŁĄCZONE = 1):
      Sieciowa administracja transakcji = 0,
      Klienci sieci = 0,
      Przychodzące transakcje rozproszone używające wbudowanego protokołu usługi MSDTC = 0,
      Wychodzące transakcje rozproszone używające wbudowanego protokołu usługi MSDTC = 0,
      Transaction Internet Protocol (TIP) = 0,
      Transakcje XA = 0

Dostawca, HiPerfCooker_v1, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\WMI, i może korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje żądań użytkownika.

Dostawca, CmdTriggerConsumer, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\cimv2, i może korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje żądań użytkownika.

Dostawca, Rsop Planning Mode Provider, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, root\RSOP, ale nie określił właściwości HostingModel. Ten dostawca będzie działał za pomocą konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może spowodować naruszenie zabezpieczeń, jeśli niepoprawnie spersonifikuje żądania użytkownika. Upewnij się, że dostawca został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa i zaktualizuj właściwość HostingModel rejestracji dostawcy z kontem o możliwie najmniejszych uprawnieniach dla wymaganej funkcjonalności.

SYSTEM
Źródło - Workstation - co to oznacza ?
Ten komputer został pomyślnie przyłączony do workgroup „PFE"

po usunięciu plików Workstation w regedit system padł ? TABLICA  NIEB STOP nr:.... jak potrzebny podam?
UDAŁO MI SIĘ zainstalować Pełnego XP i dopiero teraz widzę to czego nie widziałem w Win home i że teraz brakuje mi pewnych plików w regedit - do konfiguracji kompa. pliki jako zainfekowane dodam później?

Grupa: Global Moderator
Hero Member

NieCh BęDzie

Ja już trochę odbiegłem od twojego  tematu ta delegacja teraz trochę dała mi się we znaki  Smutny

Ale Słuchaj myślę że bezpieczniej będzie jak zainstalujesz system i nic nie będziesz kombinował ,nie wszystko zaraz to wirusy  , czasami bywa także aktualizacje , programy zainstalowany soft tworzą sobie konta na dysku aby uzyskać dostęp zdalnych do niektórych usług systemowych , no jak to wykasowałeś system miał prawo paść

UDAŁO MI SIĘ zainstalować Pełnego XP i dopiero teraz widzę to czego nie widziałem w Win home i że teraz brakuje mi pewnych plików w regedit - do konfiguracji kompa. pliki jako zainfekowane dodam później?

No właśnie strasznie skaczesz , po kolei wytłumacz o co chodzi i o jakie pliki  Mrugnięcie

Cyrk jest śmieszny , NIE DLA ZWIERZĄT             

Newbie
*

nie wiem co to jest nigdy takiego loga nie mniałem  http://www.wklej.org/id/299557/ no i jeszce jedno między partycjami widzę dalej  od 3 do 8 cylindrów wyciętych. następnie przy uruchamianiu systemu instalują mi się 2 dyski Volume, z informacją abym zrestartował komputer, nigdy tego nie mniałem.
Mam ciekawą sprawę z ruterem - pokazuje mi na device adres mak nie związany z moimi kartami sieciowymi.
pozdro.

Hero Member

NieCh BęDzie

C:\\WINDOWS.0

Dlaczego ty masz znowu taki katalog windows - tak zwany nakładowy  Mrugnięcie Przecież jesteś świeżo po formacie i już robiłeś nakładkę Co?

Mam ciekawą sprawę z ruterem - pokazuje mi na device adres mak nie związany z moimi kartami sieciowymi.

Tzn gdzie to się pojawia , jeśli w zakładce log , to jest normalne w końcu jesteś w sieci i router rejestruje wszelkie próby połaczenia , pokaż i zrób screen tego co pokazuje router

Newbie
*

Rutera przetestowałem w innej sieci i na innym PC pokazał to samo. A z tą nakładką to dziwne bo jak uruchomię gpedit.msc
i ustawie aby instalował tylko z płyty czyli samo " m " i chcę zrobić nakładkę, to od razu mi wyskakuje, że takich plików nie ma na płycie - zaczyna się chyba od BOOTFONT i czy chcę plik pominąć przez wciśnięcie " esc "  lub pozostawić  " enter "   no i tak trzymam te " ESC " z 20 min, bo  "enter " nie działa. A po takiej instalce system pada, z komunikatem brak pliku " ntldr "
Gdy chciałem sprawdzić co na dysk " C " się zapisało, dostałem tylko informację partycja niedostępna. więc to nie jest nakładka zrobiona prze zemnie. Co?

Hero Member

NieCh BęDzie

No to nie rób nakładki tylko zainstaluj od nowa system , czyli format partycji C:\ i instaluj system od nowa

Newbie
*

No i znowu źle zostałem zrozumiany, cały czas próbuję wytłumaczyć, że każda moja nowa instalacja jest nakładką na nieznany system. Tak to się dzieje od 2 lat. 

Hero Member

NieCh BęDzie

No i znowu źle zostałem zrozumiany, cały czas próbuję wytłumaczyć, że każda moja nowa instalacja jest nakładką na nieznany system. Tak to się dzieje od 2 lat. 

Jak to jest możliwe , proszę opisz dokładnie przebieg instalacji systemu co robisz pkt po pkt

Newbie
*

Właśnie sformatowałem dysk. wgrałem system z płyty. wgrałem stery z płyty: Komplet Via , dźwięk,  Karta grafiki.
HiJackThis - Zawiesił się podczas odczytu musiałem resetować. wgrałem prog anty wirusowy Eset. No i skąd to
http://wstaw.org/w/2Ep/  i pozdro. Duży uśmiech

Hero Member

NieCh BęDzie

To co pokazuje Nod to są pliki i drivery systemowe , nie ruszaj tego bo znowu będziesz wgrywał system  Mrugnięcie

Czy podczas instalacji i formatowania dysku były jakieś problemy Co??

Twój problem może być sprzętowy , nie wszystko jest od razu oznaką wirusa

Jeśli chcesz mieć pewność to tylko skanery on-line potwierdzą ci brak wirusa są nie zależne od systemu

http://www.cybertrash.pl/forum1/index.php?topic=5.0

Wybierz sobie ze dwa skanery i dysk systemowy sprawdź

Newbie
*

Proquota dalej pracuje, podanymi mi poleceniami nie wylaczylem jej. Natomiast doszedl nastepny problem - stery wiamrajd ja takich nigdy nie instalowalem przez nie 2 razy system padl a teraz to ich i wolami nie wyciagne z systemu: http://wstaw.org/w/3vH/ - takiego wpisu bysmy nigdy nie zobaczyli w ostatniej sek zdjecie
kliklem. Caly system laduje sie z wiersza polecenia zapisanego w pamieci i odczytujac pokolei takie wpisy: przyklad ponirzej a jest ich ponad 180
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ks_c_5601-1989
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO646-US
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-2022-jp
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-9:1989
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-6:1987
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-1:1987
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-2:1987
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-4:1988
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-5:1988
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-1
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_646.irv:1991
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-8859-8-i
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO-8859-8 Visual
HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-8859-9
dlatego, na przyklad: nie moge postawic systemu z dysku twardego, przy wylaczonym sdiromie. Na dzien dzisiejszy pszeszlem na linuksa uruchamianego z  pendrive - dyski twarde wypiete, sdirom wypiety / wylaczone. Systemik mi smiga, oczywiscie z bledami, bo np: polaczenia sieciowego z takim wpisem: Auto eth0  never, nie moge narazie przekonfigurowac w polu edycji np chce zmienic mak adres to znika mi zatwierdzenie " Apply". No i nie mam polskich czcionek. A rozwiazania raczej musze szukac w linuksie. pozdro  dziadek  Mrugnięcie

Hero Member

NieCh BęDzie

Czy kombinowałeś coś w biosie Co?

włączył ci się  VIA SATA RAID Controller   ustaw na Disabled jeśli nie masz dysków w macierzy , zresztą nie wiem jaka to jest płyta główna i czy obsługuje macierzy RAID

Newbie
*

Do momentu pojawienia sie tego wpisu nic nie przestawialem.  A inaczej mowiac procesor ma bios w D.... przyklad; ustawilem
w biosie aby start odbywal sie tylko z usb, HDD w biosie - wylonczylem calkowicie. Start byl taki, ze pominol usb - pendrive  poszedl do twardego otworzyl go w trybie awaryjnym, to zrobil tylko raz i potem uruchamial sie normalnie. a w biosie dla twardego bylo ustawienie halt. System z gwizdka ruszyl dopiero jak dysk twardy pozbawilem zasilania.  Duży uśmiech I tu chyba bendziem zamykac temat bo ja juz jestem na etapie urabiania jadra procesora. Mrugnięcie pozdro dziadek

Strony: 1 [2]   Do góry

Skocz do:  

Theme © PopularFX | Based on PFX Ideas! | Scripts from iScript4u Wrzesień 05, 2010, 02:43:27 pm
Działa na MySQL Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Działa na PHP Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.118 sekund z 19 zapytaniami.