|
|
Marzec 09, 2010, 02:15:04 am
|
Newbie

|
C> 19,7GB; D>19.6GB; E>17.1GB; F>16.8GB
-------------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzec 10, 2010, 03:19:16 pm
|
Newbie

|
Podgląd zdarzeń Wpisy
0strzeżenia Źródło - WinMgmt Apliikacja Uruchomiono usługę MS DTC z następującymi ustawieniami:
Konfiguracja zabezpieczeń (WYŁĄCZONE = 0 oraz WŁĄCZONE = 1): Sieciowa administracja transakcji = 0, Klienci sieci = 0, Przychodzące transakcje rozproszone używające wbudowanego protokołu usługi MSDTC = 0, Wychodzące transakcje rozproszone używające wbudowanego protokołu usługi MSDTC = 0, Transaction Internet Protocol (TIP) = 0, Transakcje XA = 0
Dostawca, HiPerfCooker_v1, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\WMI, i może korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje żądań użytkownika.
Dostawca, CmdTriggerConsumer, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, Root\cimv2, i może korzystać z konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może naruszyć zabezpieczenia, jeśli poprawnie nie spersonifikuje żądań użytkownika.
Dostawca, Rsop Planning Mode Provider, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, root\RSOP, ale nie określił właściwości HostingModel. Ten dostawca będzie działał za pomocą konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może spowodować naruszenie zabezpieczeń, jeśli niepoprawnie spersonifikuje żądania użytkownika. Upewnij się, że dostawca został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa i zaktualizuj właściwość HostingModel rejestracji dostawcy z kontem o możliwie najmniejszych uprawnieniach dla wymaganej funkcjonalności.
SYSTEM Źródło - Workstation - co to oznacza ? Ten komputer został pomyślnie przyłączony do workgroup „PFE"
po usunięciu plików Workstation w regedit system padł ? TABLICA NIEB STOP nr:.... jak potrzebny podam? UDAŁO MI SIĘ zainstalować Pełnego XP i dopiero teraz widzę to czego nie widziałem w Win home i że teraz brakuje mi pewnych plików w regedit - do konfiguracji kompa. pliki jako zainfekowane dodam później?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzec 19, 2010, 12:13:25 am
|
Newbie

|
nie wiem co to jest nigdy takiego loga nie mniałem http://www.wklej.org/id/299557/ no i jeszce jedno między partycjami widzę dalej od 3 do 8 cylindrów wyciętych. następnie przy uruchamianiu systemu instalują mi się 2 dyski Volume, z informacją abym zrestartował komputer, nigdy tego nie mniałem. Mam ciekawą sprawę z ruterem - pokazuje mi na device adres mak nie związany z moimi kartami sieciowymi. pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzec 21, 2010, 10:50:31 pm
|
Newbie

|
Rutera przetestowałem w innej sieci i na innym PC pokazał to samo. A z tą nakładką to dziwne bo jak uruchomię gpedit.msc i ustawie aby instalował tylko z płyty czyli samo " m " i chcę zrobić nakładkę, to od razu mi wyskakuje, że takich plików nie ma na płycie - zaczyna się chyba od BOOTFONT i czy chcę plik pominąć przez wciśnięcie " esc " lub pozostawić " enter " no i tak trzymam te " ESC " z 20 min, bo "enter " nie działa. A po takiej instalce system pada, z komunikatem brak pliku " ntldr " Gdy chciałem sprawdzić co na dysk " C " się zapisało, dostałem tylko informację partycja niedostępna. więc to nie jest nakładka zrobiona prze zemnie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzec 23, 2010, 11:45:58 pm
|
Newbie

|
No i znowu źle zostałem zrozumiany, cały czas próbuję wytłumaczyć, że każda moja nowa instalacja jest nakładką na nieznany system. Tak to się dzieje od 2 lat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marzec 24, 2010, 05:48:36 pm
|
Newbie

|
Właśnie sformatowałem dysk. wgrałem system z płyty. wgrałem stery z płyty: Komplet Via , dźwięk, Karta grafiki. HiJackThis - Zawiesił się podczas odczytu musiałem resetować. wgrałem prog anty wirusowy Eset. No i skąd to http://wstaw.org/w/2Ep/ i pozdro. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kwiecień 08, 2010, 11:47:50 pm
|
Newbie

|
Proquota dalej pracuje, podanymi mi poleceniami nie wylaczylem jej. Natomiast doszedl nastepny problem - stery wiamrajd ja takich nigdy nie instalowalem przez nie 2 razy system padl a teraz to ich i wolami nie wyciagne z systemu: http://wstaw.org/w/3vH/ - takiego wpisu bysmy nigdy nie zobaczyli w ostatniej sek zdjecie kliklem. Caly system laduje sie z wiersza polecenia zapisanego w pamieci i odczytujac pokolei takie wpisy: przyklad ponirzej a jest ich ponad 180 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ks_c_5601-1989 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO646-US HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-2022-jp HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-9:1989 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-6:1987 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-1:1987 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-2:1987 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-4:1988 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_8859-5:1988 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso_8859-1 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO_646.irv:1991 HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-8859-8-i HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\ISO-8859-8 Visual HKEY_CLASSES_ROOT\MIME\Database\Charset\iso-8859-9 dlatego, na przyklad: nie moge postawic systemu z dysku twardego, przy wylaczonym sdiromie. Na dzien dzisiejszy pszeszlem na linuksa uruchamianego z pendrive - dyski twarde wypiete, sdirom wypiety / wylaczone. Systemik mi smiga, oczywiscie z bledami, bo np: polaczenia sieciowego z takim wpisem: Auto eth0 never, nie moge narazie przekonfigurowac w polu edycji np chce zmienic mak adres to znika mi zatwierdzenie " Apply". No i nie mam polskich czcionek. A rozwiazania raczej musze szukac w linuksie. pozdro dziadek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kwiecień 12, 2010, 04:47:36 pm
|
Newbie

|
Do momentu pojawienia sie tego wpisu nic nie przestawialem. A inaczej mowiac procesor ma bios w D.... przyklad; ustawilem w biosie aby start odbywal sie tylko z usb, HDD w biosie - wylonczylem calkowicie. Start byl taki, ze pominol usb - pendrive poszedl do twardego otworzyl go w trybie awaryjnym, to zrobil tylko raz i potem uruchamial sie normalnie. a w biosie dla twardego bylo ustawienie halt. System z gwizdka ruszyl dopiero jak dysk twardy pozbawilem zasilania.  I tu chyba bendziem zamykac temat bo ja juz jestem na etapie urabiania jadra procesora.  pozdro dziadek
|
|
|
|
|
|